Plan Grijsen

Plan Grijsen omvat de bouw van vier royale woningen gegroepeerd in een nieuw te bouwen moderne boerderij in Brinkheurne. Vanuit cultuurhistorisch en landschappelijk oogpunt is er voor gekozen om de woningen een streekeigen karakter te geven. Hierdoor wordt de ruimtelijke kwaliteit van de groene, landelijke omgeving versterkt.

De naam ‘Plan Grijsen’ is afkomstig van de fabriek Grijsen, een oud vleesverwerkingsbedrijf. De oude bebouwing werd gesloopt en ter plekke is het beekdal van de Bovenslinge hersteld. Aan de overzijde van de Burloseweg – op het voormalige parkeerterrein – is vervolgens een plan gemaakt. Building Design Architectuur heeft voor dit terrein een woonboerderij ontworpen van ca. 11 x 26 meter.

De vier woningen in de woonboerderij hebben een entree aan de straatzijde en een achteringang aan de tuinzijde. De royale woonkamer met open keuken sluit via dubbele deuren aan op de tuin aan de westzijde. Op de verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers en een fijne badkamer. Vaste trap naar de tweede verdieping met de mogelijkheid voor een zolderkamer.